top of page

KKN organiseert Kunst-Kijk-Loting

Kunst van Nunspeetse kunstenaars verdient de aandacht van alle inwoners en bezoekers van Nunspeet.

Daarom houdt de KKN in mei 2023 een kunstloting voor iedereen die ook maar een beetje van kunst houdt.

De loting gaat als volgt: kunstwerken van Nunspeetse kunstenaars zijn te zien op de website van KKN. Als je oogt valt op een werk dat je boeit, een kunststuk dat je graag aan je muur zou willen zien of in je tuin, kun je op dit kunstwerk stemmen. Omschrijf wáarom je het zo mooi vindt en waarom je dit kunstwerk graag zouden willen winnen.

Onder alle inzenders worden er twee werken verloot.

Het voorwerk

Alle leden van de KKN of de soos krijgen de gelegenheid om een foto (of meer als het gaat om ruimtelijk werk) in te sturen van één werk. Dit moet voor 22 april 2023.

Van het werk wordt een digitaal bestand gemaakt. Dat komt te staan in een lijst met alle ingestuurde werken.

Dit totale bestand wordt openbaar gemaakt op de website van de KKN rond 28 april 2023. Als er op dat moment een expositieruimte beschikbaar is, worden de werken daar ook geëxposeerd, zodat kunstliefhebbers de werken niet alleen digitaal maar ook fysiek kunnen ervaren.

De loting

Met advertenties in lokale en regionale media roepen we als Nunspeetse kunstenaar de bewoners en bezoekers van Nunspeet op om mee te doen.

Als website-bezoeker www.kunstkringnunspeet.nl/actueel/kunstloting (dat kunnen ook leden van de KKN zelf zijn) kies je een werk uit dat je zouden willen winnen. Dat doe je door een mail te sturen, met daarbij de motivatie zoals hierboven beschreven: waarom wil je dit werk winnen? Dit kan een korte motivatie zijn, maar ook een uitgebreide.

Iedereen kan meedoen.

De deadline voor het insturen van de motivatie is 15 mei 2023. Daarna wordt de totale verzameling kunstwerken nogmaals geplaatst, ditmaal met alle commentaren erbij. Die commentaren zijn waardevol en bijzonder om te lezen voor de betreffende kunstenaars en voor kunstliefhebbers. Als de complete galerie online staat, komen hierbij de verkoopprijzen en e-mailadressen.

De keuze

Hierna volgt de verloting: twee commentaren uit alle inzendingen.

Eén lot wordt gekozen uit het kunstwerk dat de meeste stemmen heeft gekregen.

Het andere lootje is willekeurig.

De gelukkige inzender ontvangt het kunstwerk. De kunstenaar mag een rekening ter waarde van €500 sturen naar KKN, inclusief btw. De overhandiging van het kunstwerk gaat in overleg tussen de winnaar en de kunstenaar.

De kunstwerken die niet verloot zijn, die kunnen wel verkocht worden. Daaraan helpt de website van de verloting mee.

Deze KKN Kunst-Kijk-Loting is mogelijk door financiële steun van het Van den Broek Lohman Fonds en de gemeente Nunspeet.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page