top of page

Ineke Pluim winnaar KunstKijkLoting

Gisteren was de feestelijke bekendmaking van de KunstKijkLoting 2024 in het gemeentehuis van Nunspeet. Het werk dat door het publiek uit 38 inzendingen het meest werd gekozen was getiteld “the call of the wild” en was een pasteltekening van Ineke Pluim-Perquin. Het pastel toont een huilende wolf.

Met het bijzijn van half in klederdracht gehuld Nederland, het was immers eibertjesdag, werd uit de stemmers iemand gekozen. Uit alle andere inzenders was door Elan Notaris André Russchen een tweede kunstwerk geloot, het werk van Wim van Geenen werd daarbij getrokken.


Het was de tweede keer dat kunstkring Nunspeet de loting organiseerde, met financiële ondersteuning van het Van den Broek Loman Fonds en Gemeente Nunspeet. Dit jaar werd door bijna 500 mensen een stem uitgebracht. De uitverkozen twee kunstenaars krijgen elk € 500 voor hun kunstwerk. De werken blijven nog een week te zien in het gemeentehuis en op de website en kunnen gekocht worden voor het door de kunstenaar gevraagde bedrag. In het gemeentehuis ligt een prijslijst klaar.


Foto’s Barbara van der Linde
Comments


bottom of page