top of page

Duo expositie in Veluvine


Binnenkort kun je weer een nieuwe duo-expositie bewonderen in Veluvine. Dit keer met werk van kunstenaars Ima Amu en Erica Hadjidakis De officiële opening vindt plaats op vrijdag 5 januari van 15.30 tot 17.00 uur in de Lentink De Jonge Zaal en jij bent uitgenodigd om hierbij te zijn! Luister naar het verhaal van de kunstenaars, stel vragen en bekijk als eerste de nieuwe expositie.Over het werk van Ima Amu

Ima werd geboren in Ukehe, Nigera, West Afrika. Al op jonge leeftijd wist hij dat hij kunstschilder wilde worden. Hij was gemotiveerd en besloot hierin verder te gaan. Zijn schilderijen vertellen over het leven in Afrika. Achter elk schilderij zit een verhaal. Het is een weerspiegeling van het leven in Afrika. Ima probeert zo te laten zien wat er gaande is in dit continent. De vrouwen zijn het symbool om deze situatie uit te drukken omdat de vrouwen meer sociale lasten dragen. Welkom in ‘mijn’ wereld, zegt Ima.


Over het werk van Erica Hadjidakis

Sinds 2009 woont beeldhouwer Erica Hadjikadis in Hattem. Daar heeft ze in 2012 de klei ontdekt. “Ik wilde altijd al een keer een portret boetseren. Het werd een zelfportret en het bleef niet bij één portret. Eindelijk had ik mijn passie ontdekt. Daarna ben ik ook gaan hakken in steen. Dat vind ik ook leuk! Als ik maar figuratief mag werken en het allerliefst vang ik iemand in al zijn emoties die je in een gezicht maar kunt vinden”. Hadjidakis levensthema is ‘zien en gezien worden’.

 

We zijn erg blij dat deze kunstenaars de komende periode in Veluvine exposeren!  

 

*Alle exposities zijn het hele jaar door gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Veluvine, mits de zaal niet verhuurd is. 

Comments


bottom of page