top of page

Coosje van der Velde - de Kleine

Coosje van de Velde.jpg
Schilderen
Coosje van der Velde 2.jpg

Tijdens mijn latere schoolopleiding tot kleuteronderwijzeres, namen tekenen en handenarbeid een belangrijke plaats in en droegen bij tot mijn creatieve ontwikkeling. Zodra mijn jongste kind naar de peuterspeelzaal ging, ben ik lessen gaan volgen in tekenen, schilderen en beeldhouwen te Amersfoort en Baarn.

In Nunspeet heb ik 8 jaar intensief lessen gevolgd op de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten en met succes in 1999 afgesloten met een certificaat “Schilderen”.

Mijn voornaamste inspiratiebronnen zijn dans en toneel.

Hierin kan ik een grote diversiteit aan emoties uitbeelden, aangezien ik zelf jaren gedanst heb en later ook dansles heb gegeven.

Ik ben Coosje van der Velde - de Kleine.

Ben geboren in Kampen en woon sinds 1992 in Nunspeet.  

Als klein meisje werd ik al besmet met het schildervirus. In mijn jeugd trokken we er vaak op uit. Vader had dan steevast zijn schildersspullen bij zich en menig landschap in de omgeving van Kampen werd door hem op het doek vastgelegd.

Thuis in de schilders werkplaats hingen levensgrote decors voor de plaatselijke operette vereniging door mijn vader geschilderd.

Coosje van der Velde.jpg

Daarnaast zijn portretten van mens en dier, de natuur in al zijn facetten, onderwerpen die ook door mij met veel plezier op het doek worden vastgelegd.

Ik maak gebruik van diverse materialen en technieken, waaronder aquarel, pastel en acryl. Ik werk ook in opdracht.

Mijn werken zijn te bekijken via mijn website : www.coosje-art.nl

bottom of page